Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturie montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur ullamcorper id ultricies nisi.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us

Astroloji Zamanı Ölçen Büyük Bir Saattir

Tıpkı gece yarısı 00:00’da başlayan yeni günün 24 saat sonra yerini bir başka güne bırakması gibi astrolojide de 20, 28, 45, 84, 200 yıl gibi pek çok döngü vardır. Bir dönemin perdesi açılırken diğer bir dönemin perdesi kapanmak üzeredir…

 

2021 yılı dünyayı derinden etkiyen 2020 yılının selefi olarak sahnede yerini almaya hazır.

Her ne kadar 6 tutulmanın yaşandığı 2020 yılı gibi olmasa da 2021 yılı da nadir bir göksel olayın ev sahipliğinde başlıyor; Jüpiter-Satürn kavuşumu.

 

Jüpiter bize inancı, kadim bilgileri, bizden büyük bir güce teslim olmayı, şifayı, şefkati, merhameti, ufkumuzu genişletmeyi anlatır. 2021 yılı hem İkizler-Yay aksı tutulmalarının bir yöneticisi olarak Jüpiter konularına dikkati çekiyor hem de yine çok nadir bir göksel kavuşumun bir küresel pandemi ile yarattığı büyük yıkımdaki Jüpiter’in rolünün altını çiziyor.

 

2021 yılı İkizler-Yay aksında gerçekleşecek tutulmalara sahne olacak. Bu burçlar bilim ile inancın, analiz etme ile sorgusuz kabul etmenin, varsayımda bulunmak ile iletişim kurmanın arasında dengeyi kurmayı öğreneceğimiz bir yıl olacak. Öyle bir tutulma döngüsündeyiz ki bilgiye dair aklımıza gelecek her tür olaya şahit olacağız; bilginin iletilmesi, bilginin içeriği, iletişim kazaları, bilgi fanatikliği, bağnaz bilgi, körü körüne inanılanlar, detaylarda boğulup asıl bilginin göz ardı edilmesi, bilgi etiği, bilgi maliyesi vs. vs.

 

 2021’de yaşanacak tutulmalar genel olarak geçmişten getirdiğimiz, bir zamanlar sadece belirli kişilerin ya da toplulukların erişiminde olan bilgiler, artık daha basit ve anlaşılır ve daha geniş toplulukların erişebileceği bir hal alacağını gösteriyor. Devaköy’ün şifa dağıtma misyonuna, kadim bir bilgiyi daha geniş kitlelere ulaştırma misyonuna ne kadar da uygun bir dönem

 

Diğer yandan dünyamız özgürleşme, yeni düzenlerin kurulması sancılarını bol bol çekecek 2021 yılında. Bir yandan değişken akslarda gerçekleşecek tutulmalar durumların ne kadar da hızlı değişeceğini, gündemi yakalamakta zorlanacağımızı gösterirken. Bir yandan da sabit bir burç olan Boğa’daki 7 yıllık seyrinin daha ilk çeyreğinde yer alan Uranüs, değişim tam tamlarını çalıyor. Bu öyle bir değişim rüzgarı ki Berlin Duvarı’nın yıkılması görüntülerini, Scorpions’un Wind of Change şarkısı eşliğinde yine dinleyeceğiz.

 

2021 yılı yıkılan düzene yeniden şekil verilme gayretlerine sahne olacak ama böylesi bir küresel şekillenmenin sabahtan akşama, 2020’den 2021’e geçişle tamamlanmayacağını söylemek doğru olacaktır.

 

21 Aralık 2020’de bir hava burcu olan Kova’da yaşanan Jüpiter-Satürn kavuşumu da (Kova’da en son 800 yıl önce kavuşmuşlardı) kitleler ve bilgi konusunda yaşanacak yeniliklerle yeni düzen kuruluşunun ilk adımlarının habercisi. Gerek yazılı gerekse sözlü toplumsal düzen kurucu olan Satürn ve Jüpiter, değişim rüzgarlarını savuran Uranüs ile sert bir açı ilişkisi içinde olacaklar. Yeni buluşlar, kitlesel hareketler, toplumsal olaylar, göç dalgaları işte bu yeni toplumsal düzen kuruluşu ile değişim baskıları arasındaki gerilim içinde gerçekleşecek. Bu iki ana konunun sabit burçlar ekseninde yaşanacak olması, özellikle elinde olana sıkı sıkı tutunan, esnemeyen, aman rahatım bozulur diye değişimin karşısında duran, kendinden büyük ilahi düzene teslim olmakta zorlananlar için zorluklarla hüküm sürecek. Gelin bedeninizi, ruhunuzu ve zihninizi Devaköy’ün türlü türlü şifalı uygulamalarına bırakın, kâh Ayurvedik bir masaj kâh bir meditasyon kâh yoga seansıyla her yönden yumuşayın, esneyin ki değişim rüzgarları sert bile esse kırılmayın…

 

Özellikle şu burcu böyle etkiler demiyorum çünkü sabit burçlardan biri (Boğa, Aslan, Akrep, Kova) olmasanız da haritanızın bir yerlerinde bu burç enerjisi var, hepimiz aynı gökyüzü altında yaşamı paylaşıyoruz 🍀

 

Hepimiz biricik varlıklarız, sizi aynılaştırmaya çalışan hiçbir uygulamaya kendinizi teslim etmeyin.

 

Bu küçük yeni yıl değerlendirmesinin, Devaköy takipçilerine biricik yolculuklarında hoş bir nefes olmasını umuyorum.

Yeni yılınız kutlu olsun.

 

Yıldız Öztürk-Astroloji Terzisi

30 Aralık 2020

Fotograf: SHAHBAZ ZAMAN