Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturie montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur ullamcorper id ultricies nisi.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us

Abhyanga

Bedende yaşam enerjisi kendi ritmi ile akmadığında hastalıklar oluşmaya başlar, bi ağırlık, sebepsiz bir öfke, şişkinlik, bitmeyen bir yorgunluk, uykusuzluk durumu ortaya çıkar ve sen bedenindeki bu deneyimleri izlemeyi öğrenebilirsen dengenin gizliden gizliye bozulduğunu birşeyler birikmeden fark edebilirsin.

 

Ayurveda da uygulanan abhyanga ile beden atıklarından kurtulur ve sağaltılmış olur. Abhayanga abhyangadır ve masaj değildir yapılan “Abhyanga” uygulanan kişiye verdiği faydaya ek olarak uygulayıcının fayda gördüğü bir uygulamadır. Abhyanga ile dokular rahatlar ve beden doğal ritmine döner. Her ne kadar deri ve kaslarla uğraşılıyor gibi görünse de abhyanga bedendeki tüm sistemlerle çalışır. Yağın bedeninde akmasıyla zihnin yumuşar, kalbin yumuşar, nefesin derinleşir ve sen bu yumuşaklığın içinde güçlendiğini fark edersin ve masaj bittiğinde bu etki tüm hücrelerinde sağlıkla titreşir, bir huzur içinde güzellik uykundan uyanmışsın, yenilenmişsin gibi kalkarsın yattığın yerden.

 

Düzenli abhyanga ile sindirim sistemi rahatlar, iştah dengelenir, güzel bi uyku uyunur ve tüm bunların yanında daha neşeli oluruz. Bedende rahatça dolaşan vayunun, yaşam enerjisinin farkıdır bu…

 

Abhyanga da kullanılan yağlar kişiye özeldir ve mevsime, bedene ve o anki ihtiyacınıza göre değişebilir. Tek değişmeyen beslediğimiz bedenimiz ve kendimizle kurduğumuz bağdır.

 

Elif Kuleyin 

Ağustos 2022

Fotograf: MART PRODUCTION