Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturie montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur ullamcorper id ultricies nisi.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us

Homeopati

Homeopati, 300 yıl önce kurucusu Dr. Hahnemann’ın da belirttiği gibi hastaya tanı ya da tedavi için hiçbir şekilde “zarar vermeden”, yalnızca hastanın sözel hikayesine başvurularak uygulanan, tümüyle doğal yöntemleri kullanan, hastayı bir bütün olarak ele alan (holistik) bir tedavi sistemidir. Homeopati ile her türlü fiziksel, duygusal ve ruhsal hastalığı tedavi etmek mümkündür. Üstelik bu ömür boyu ilaç kullanarak değil çoğu zaman tek bir ilaç ve tek bir doz ile sağlanabilmektedir. Astım, alerjiler, egzama, sedef, romatoid artrit, kolit, migren, depresyon, anksiyete bunlardan sadece bazılarıdır. Homeopati, herkesin kendine özgü biricik bir sağlık durumu olduğuna inanır ve doğadaki benzer prensipleri, özel biçimlendirilmiş ilaçlar (remediler) yoluyla kullanarak en eski tedavi edici yöntemler yardımıyla bütün bedende uyumu ve dengeyi tekrar kurar.

 

Homeopati özünde bir enerji tedavisidir. Bedene ihtiyacı olduğu türde enerji yükleyerek onun iyileşme kapasitesini arttırır ve genişletir (genellikle bu enerji tipine benzerlik ilkelerine bakılarak karar verilir), kişi sahip olduğu bütün hastalıkları iyileştirecek güce kavuşur.

 

Homeopati, homeos (benzer) ve pathos (hastalık) kelimelerinin birleşmesinden oluşmaktadır. Remediler (tedavi için kullanılan karışımlar) sağlam kişilerde oluşturdukları semptom tablosu için hastalıklarda şifa aracı olurlar.

 

Homeopatide kullanılan bazı bitkiler fitoterapide de kullanılır (arnica, veratrum,lycopodium gibi) bazı ilaç ana maddeleri de modern tıpla (belleadona, kinin gibi) ortaktır.

 

Özetle, “hastalık yolculuğu” ndan yaşama dair daha bilgili, daha bütüncül çıkarmayı hedefleyen homeopati, bugün Dünya Sağlık Örgütü’nce de tanınan, dünyada batı tıbbından sonra en fazla sayıda hastaya ulaşan en yaygın alternatif sağlık sistemidir.

 

Günnur Başar

Nisan 2021

Fotograf: Nataliya Vaitkevich