Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturie montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur ullamcorper id ultricies nisi.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us

Merak ve Yaratıcılık

 

Yaratıcılık hepimizin içinde vardır. Bunu keşfetmek ve potansiyeli ortaya çıkarmak zaman alabilir. Bazen başımızdan geçen bir olay, çevremizdeki insanlar, veya meraklarımız bizi etkileyebilir.

 

Ben çok meraklı biri olarak küçükken kitapların yanında ansiklopedileri de okuyarak geçirirdim yaz tatillerimi. Oturduğumuz evin arkası çam ormanıydı. Orada su birikintilerinin içinde siyah boncuk gibi dizili yumurtaların siyah balıklara, onların da büyüyüp kurbağalara dönüştüğünü gördüm. Tırtılların yaprakları kemirip şişmanladığını ve koza sarıp uyuduğunu farkettim. Dala takılı bir koza görsem takip ederdim. Çok geçmeden bir gün o kozanın içinden çıkan şahane bir kelebek ile ödüllendirilirdim. Çamların gövdelerindeki yosunlar, köklerinden çıkan mantarlar ilgimi çekerdi. Ormandaki bu uyum ve canlılık çocuk ruhumda derin izler bırakarak ömür boyu sürecek bir hayranlığa dönüştü. Doğanın güzellik ve gizemini keşfederken doğayla bütünleştim. Günlük yaşamın gaileleri arasında doğanın bir parçası olduğumuzu unutuyoruz. Halbuki insanlık gerçeği özgür doğa yaşamıdır.  İnsanın yaşamına renk veren, yaşamı anlamlı kılan ve insanı eylemci yapan doğadır. Eylemin içinde yaratıcılık vardır. Yaratıcılık yenilik getirmektir, değişik fikirlere ve yaşamlara önem vermektir.

 

İçimdeki yaratıcılığı besleyen ve ortaya çıkarmama vesile olan doğaya olan merakımdır.

 

Nancy Gönen Çalış

Şubat 2021 

Fotograf: Johannes Plenio