Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturie montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur ullamcorper id ultricies nisi.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us

Svadhisthana Chakra

 

Klasik 7 chakra sisteminin ikincisi. Turuncu rengi ile kendini parlatan, rahman ve rahim olan, yaratılışın uyum ve zıtlıklarını kucakladığımız, yaratılışın 6 lotuslu cinsel yaratım merkezi.

 

Bu enerji merkezini anlamak, tüm yaşamı anlamak ile ilgilidir.

Bireyin zihinsel ve duygusal tüm zıtlıklarını, bilinçaltı ve zihinsel bağlantısı ile birlikte hem bireysel, hem de kolektif bilinçaltının bağlantısını kuran chakra enerji merkezlerinden biridir.

 

Yaşamın her yönündeki ilişkilerin, karmik yaşamsal deneyimlerin öğretilerinin anne ve baba polaritesinin yansıması, en derin duygusal acı ve travmaların yerleştiği yerdir.

Maddi, evlilik, partner ya da arkadaşlık ilişkileri, bireyin çocukluk dönemlerinde oluşturduğu deneyimsel hafızasının yaşamsal yansıması, kendi ve bütün olma birlikteliği içinde yaşamın verdiği akış ile hizanın dengelerinin kurulduğu yerdir.

 

Hayata ve varoluşun sunduğu tüm olanaklara ve akışa evet dediğimiz ana merkez.

Dengelenmesi yaşamlar süren ve dengelendikçe yaşamın tadına doygun, doğurganlığımızı bir yaratıcı olarak yaşadığımız, yaşam pınarında aktığımız haznemiz.

 

Çocukluk ihtiyaçlarının giderilmemesinden, dünyanın etrafımızda döndüğünü sandığımız, belki olgunlukta küstah yapının bir arada çarpışarak kendini katılıklardan suyun nehrine bırakarak bir oyuna dönüştürdüğümüz şuurumuzdur Svadhisthana.

 

Hırs ve Tutku’yu, İlahi Aşk’a

İstek ve İhtiyaçları, teslimiyet ve haz’a bıraktığımız yerdir.

 

Tüm zıtlıkların içinden sevgi ile yükseldiğimiz ve kendi içimizden yeniye bütüne akan bir nehir olduğumuz okyanustur Svadhisthana.

 

Zuhal Özyurt 

Şubat 2021 

Fotograf: Mikhail Nilov