Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturie montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur ullamcorper id ultricies nisi.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us
Photo by Vlada Karpovich

Yoga Terapi Nedir?

 

Patanjali yoga geleneği ve Ayurveda sağlık sisteminden gelen Yoga Terapi; kişinin her seviyede sağlıkla ilgili sıkıntılarıyla baş etmesi, belirtilerin azaltılması, bedenin dengeye gelmesi, yaşam gücünün artması için klasik yoga yaklaşımındaki asana, nefes, mantra ve meditasyon çalışmalarının kişinin ihtiyaçlarına göre uyarlanması ile oluşturulmuş bütüncül bir sistemdir. Sistem her beden yapısına göre uyarlanabilir. Ayrıca yoga tecrübesi gerektirmez, 7’den 70’e kadar her yaştan insan tarafından uygulanabilir.

 

Uygulama, yoga pozlarının vinyasa – akış şeklinde birbiri ardına sıralanması ve nefesle birlikte tekrarlanması şeklinde gelişir. Asanaları tekrar etmek, bozulan sinir-kas sistemini tekrar dengeye getirmek için etkili yöntemlerden birisidir. Tekrarla birlikte hareket kalıpları değişmeye ve dolayısıyla bedendeki fiziksel dengesizlik (postür sorunları) düzelmeye başlar.

 

Dikkatlice sıralanmış yoga pozlarını, nefesle birlikte akış halinde Yoga Terapi şeklinde uygulamak, daha derindeki kasları ve iç organları etkiler. Prana-nefes, akış halinde olduğu için uygulamanızı daha meditatif bir hale getirir. Doğru akan nefes ve meditasyon hali ise psikolojik ve duygusal durumunuzu olumlu etkilediği için fizyolojik rahatsızlıklarla rahatça baş edebilmenizi ve kolayca iyileşmenizi sağlar.

 

Erdoğan Yenice

Eylül 2021

Fotograf: Vlada Karpovich