Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturie montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur ullamcorper id ultricies nisi.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us

Gönlümüzün Ferahlığı İçin Meditasyon

Hoşnutluk, memnuniyet, tatmin… “Gönül ferahlığı” içimde tam karşılık geliyor bu hisse. İnsanlara, koşullara, koşullanmalara bağlı olmayan bir hal. Sen nefeslerinle sadece sisleri aralıyorsun, hep orada olanı ortaya çıkarmak için. Kendine yaklaşıyorsun. Gönlünün, ferahlığının, huzurunun anahtarını kimselere vermeden, kendi avucunda tutmaya devam ediyorsun. İşte tam bunun için sana rehberlik edecek bir meditasyonu paylaşmak istiyorum seninle. Hepimize, Bütün’e şifa olsun.

Meditasyonda kullandığımız Mudra, işaret parmağını uzatarak yapılıyor. İşaret parmağı “guru”, öğretmen parmaklardan birincisi. Guru seni karanlıktan aydınlığa, cehaletten erdeme götüren, seni dönüştüren her şey, her türlü kişi, bilgi ve bilgelik. İşaret parmağı, Jüpiter gezegeniyle ve Hava elementiyle ilişkili. Öğretiyor: Varlığını genişleterek, yüksek bilinç seviyesine ulaşma yolunda kendi sınırsızlığının, sonsuzluğunun farkına varmanı sağlayarak.

Meditasyon için omurgan dik bir şekilde Rahat Oturma Pozu’na geç. Çeneyi hafifçe boğaza doğru çekip boynunun arkasını uzat ve göğsü hafifçe kaldır. Bu “Boyun Kilidi”ni tüm meditasyon boyunca uygula.

Gözlerini kapa, önce sadece nefeslerini izle. Aldığın her nefesin burun deliklerinden içeriye girmesini, tüm bedene yayılmasını izle. Verdiğin her nefeste biraz daha, biraz daha yerleş bedenine.  

Üç kere Adi Mantra söyleyerek Kundalini Yoga pratiğimize başlıyoruz:

Ong Namo Guru Dev Namo

(Tüm varlıkların içinde akan Yaratıcı Bilinç’i selamlıyorum. Kendi içimdeki bilgeliğin, kendi içimdeki öğretmenin önünde eğiliyorum.)

 

Birinci Bölüm

Duruş: Rahat Oturma Pozu

Mudra: İki eli omuz hizasında kaldır, dirsekler rahat bir şekilde aşağıya bakarken avuç içleri karşıya dönük olsun. İşaret parmaklarını yukarıya doğru çevir ve diğer parmaklarını içeriye kıvırarak baş parmaklarla tut.

Gözler: Kapalı

Nefes: “O” şekline getirdiğin ağızdan bilinçli, Uzun Derin Nefesler.

Süre: 11 dakika

 

İkinci Bölüm

Aynı duruşta kalmaya devam et ve nefesini daha da derinleştirirken her nefes verişte göbek deliğini omurgaya doğru çek. Zihnin üzerine meditasyon haline geç. Kim ne derse desin, zihninin dengede kalacağı bir hale ulaş.

Süre: 11 dakika

Bitirirken: Derin bir nefes al, nefesi tut ve tüm omurgayı, omurga çevresindeki her bir kası sık. Nefes ver. İki kere tekrarla, son nefeste başından ayak parmağına dek bedenin her bir parçasını sık. Rahatla.

Kundalini Yoga pratiğimizi “Sat Nam” mantrasını (Gerçek benim kimliğimdir, ben Gerçek’im) söyleyerek sonlandırıyoruz.

Açıklama: Bu meditasyon sınırlama ve memnuniyeti sağlayabilir. Işık bedene doğrudan bir bağlantı yaratır ve bize zihnin kontrolünü kazandırır. Zihnin kontrolü bize hoşnutluğa bir seçim olarak izin vermek fırsatı sunar – günlük farkındalığımızda ve psişede (ruh ve kapsadığı duygular) özümsenebilecek bir var oluş hali.

 

Kaynak: www.3ho.org

Deniz Yalım Kadıoğlu 

Nisan 2021 

Fotograf: Nataliya Vaitkevich